5 trin til en sundere og strålende efterårshud

Hvorfor skal vi opgradere vores hudplejerutine i efteråret?

 

Efter de mange solrige dage med ekstra sol og varme, så har huden brug for at gendanne sig selv her i efteråret. Solen, varmen og de mange badeture i saltvand kan have forårsaget en ubalanceret, solskadet og dehydreret hud.

Efteråret er det perfekte tidspunkt til at transformere din hudplejerutine, så du opnår en sundere, mere udglattet og strålende hud.

Følg disse 5 trin og kom godt igennem efteråret med færre pigmenteringsplamager, hudirritationer og tørhedslinjer.

1. Skift dit rensprodukt ud til en let cremede variant i stedet for gel.

 

Måske har du allerede erfaret at din hud er begyndt at virke en smule mere tør, måske er den endda begyndt at afskalle på næsetippen, hagen eller i panden. Eller måske er du begyndt at få flere tilstoppet porer og talgknopper.

Det er er et typisk tegn på en ubalance i huden, hvor den ofte er mere dehydreret i overfladen. Her er det vigtigt, at du ikke forsat udtørre din hud med alt for aktive renseprodukter. Undgå så vidt som muligt rensegel eller skumrens i denne tid og prøv at skifte den ud til en blidere og mere skånsom rens. Men bare rolig, din hud skal nok blive helt ren af den mere cremende version end den du har været vant til.

Pro tip: rens altid dit ansigt i koldt vand frem for varmt vand. Det varme vand får hudens fugtbarriere til at evapolere/fordampe og efterlader huden mere irriteret, sensitiv og mere dehyderet end den i forvejen var.

2. Få re-strukturet din hud efter sommerferien. 

 

Efteråret er det perfekte tidpunkt til at komme igang med at eksfoliere huden. Du har måske fået lagt din peeling lidt på hylden her i sommermånederne, men nu er det på tide, at du finder den frem igen.

Kan du sige ‘ja’ til en eller flere af disse påstande, så vil det være en rigtig god ide at komme igang med at eksfoliere her i efteråret:

 • Har du oplevet flere talgknopper eller tilstoppet porer indenfor de sidste par måneder?
 • Synes du, at huden virker mere ru, ujævn og måske endda lettere kreppet i hudstrukturen?
 • Har du fået solskader eller pigmenteringsplamager henover sommeren?
 • Oplever du at huden virker lettere grålig, livløs eller trist?

Herunder er der 3 eksempler på, hvordan du nemt kan tilføje et eksfolierende produkt i din hudplejerutine.

 • Creme Aux Acides De Fruits

  Login for at se pris Opret en bruger
 • Lotion MC 110

  Login for at se pris Opret en bruger
 • Lotion P50W

  Login for at se pris Vælg muligheder

3. Fugt, fugt og atter fugt!

Der er 3 forskellige faktorer, der spiller ind når huden skal holde på fugten.

 1. Et sundt og velfungerende hydrolipid lag
  (står for mirkofloraen, pH værdi og reducering af fordamping)
 2. Et velfungerende Natural Moisture Factor, også kendt som NMF
  (står for at holde på fugten i huden og beskytte Stratum Corneum – hudens yderste lag)
 3. Et sundt og fyldt niveau af hyalouronsyre
  (kan binde vand 1000 gange sin egen vægt og er en vigtig del til opretholde fylde i dermis, hvor kollagen og de elastine fiber befinder sig)

Varmen og solskaderne fra sommermånederne og det koldere og tørre vejrskifte gør, at disse 3 faktorer kommer i ubalance og det kan mærkes på at huden virker mere:

 • Dehyderet og tør
 • Irriteret, mere sårbar og evt endda lettere til rødme
 • Kreppet og begynder at få tørhedslinjer

Her er det rigtig godt og begynde at tænke på at få mere fugt i form af en fugtighedsserum eller masker med hyalouronsyre, sodium hyaluronate, panthenol B5, glycerin, peptider og antioxidanter.

Begynd at bruge fugtmasker, meget gerne 2-3 gange ugeligt og lad dem sidde på mindst 20 min. Bruger du i stedet en fugtighedsserum, så brug den gerne både morgen og aften under din daglige og beskyttende creme.

4. Udskift den lette fugtighedscreme ud med en mere lipidrig variant

For at vi bedre kan holde på den vandbaseret fugt fra trin 3, så skal vi ind og sikre at hudens hydrolipide lag er stærkt og sundt. Det sikrer vi bedst ved at tilføje flere nærende og hudopbyggende lidpider til din nuværende hudplejerutine.

Gå efter: jojoba olie, squalane, havtornolie, hybenkerneolie sheabutter, solsikkeolie

Pro tip: Hvis du er rigtig glad for den dag og/eller natcreme du bruger, men bare mangler at den er lidt mere beskyttende og fugtgivende, så kan du tilføje 1-2 dråber af din forstrukkende olie.

5. Besøg din kosmetolog og sikre den bedste opdatering af din nuværende hudplejerutine

Ved hver sæsonskifte vil jeg klart anbefale, at du snakker med sin kosmetolog om de ændringer du bør gøre i forbindelse med din nuværende hudplejerutine.

Det er meget indviduelt, hvad lige præcis din hud har brug for frem for måske din veninde, mor, søster eller mand har. Vi har allesammen forskellige livstile, behov og ønsker til vores hud. Det er derfor en rigtig god ide at se din kosmetolog til en konsultation eller behandling minimun hver 3 måned i forbindelse med at sæsonen ændre sig.

Herunder er der nogle eksempler på hvilke fokusområder, vi kosmetologer, fokusere på når vi nærmere os de forskellige sæsoner:

 • Sommer – Fokus på den vandbaseret fugt, hindre udviklingen af eksisterende og kommende solskader og pigmentering, samt solbeskyttelse.
 • Efterår – Fokus på reparering og genopbygging af huden efter sommermånederne, ophøje den vandbaseret og lipid baseret fugtniveau i huden.
 • Vinter – Fokus på den generelle beskyttelse af hudens naturlige fugtbarriere, samt reducere rødme og irritationer fra vind, vejr og konstant temperatur forskelle.
 • Forår – Fokus på at frembringe mere glød og liv til huden efter vintermånederne.

Kunne du tænke dig, at vide mere om din egen hud og hvad den har brug for lige nu, så kan du altid bestille en tid til konsultation eller behandling (vi anbefaler altid at bestille Rejuvenate Infusion 75 min, hvis det er din første gang)

Kontakt os ved at ringe til: 28 89 66 11 eller via e-mail: info@saralorentsen.com

Vi vil mere end gerne hjælpe dig med at finde frem til den helt rette efterårs hudplejerutine, som du og din hud for allermest glæde af.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *