Begynder guide til skin needling

Du har sikkert støt på ordet mikroneedling, skin needling, dermaroller, skin roller eller cit roller på de sociale medier, magasiner eller i skønhedsklinikker, men måske ikke helt forstået hvad det egentlig er eller hvad det reel gør ved huden.

Så er du kommet til det helt rigtige sted. Her får du en grundig guide til, hvad skin needling er og hvordan du får allermest glæde af din ruller.

Hvad gør en nåle rulle for din hud? 

 

En nåle rulle fungere på den måde at den skaber bittesmå mikrokanaler ind i huden med de små nåle den har på sig. Mikrokanalerne bryder den alleryderste og beskyttende barrier, Stratum Corneuem (0,01mm tyk), og giver muligheden for at dine serummer bliver optimeret og 100% fuldt udnyttet.

Normalt vil et produkt ikke kunne give mere end 1-6% af sin optimale virkning, da Stratum Corneum hindre effektiviteten af aktive produkter til at trænge igennem hudbarrieren.

Når de aktive serummer trænger dybere ind i huden, så vil celle-regnereringen blive speedet op. Huden bliver sundere, stærkere, fastere og mere opstrammet.

Hvilken nåle rulle skal jeg vælge?

 

Der er efterhånden rigtig mange forskellige nåle ruller ude på markedet og det kan være rigtig svært at finde ud af, hvilken ruller man skal vælge.

Som en god tommelfingerregel, så kig efter:

 • Ruller lavet med kirurgisk stål
  Spørg sælgeren hvis du ikke kan se det på produktet og hvis de ikke kan svare dig så lad den ligge.
 • Sikre at der er god afstand mellem nålene
  Ser du at der er mere end 10 nåle på en række tæt pakket sammen så køb den ikke.
 • Sikre at nålene ikke er længere end 0.1mm-0.2mm
  Ruller der er mere end 0.3-0.5mm lange kan forårsage en længere helingsproces, som giver en højere risiko for infektioner. Sørg derfor for at de ikke er længere end 0.2mm – her er huden helet igen efter 4 timer.
 • Køb ikke din ruller online eller i en fysisk butik uden grundig vejledning
  Jeg læser desværre gang på gang fejl i vejledningerne online og den måde du bruger din ruller. Hvis sælger ikke informere dig om vigtigheden om hvilken behandlingsserum du skal bruge efter, så hold dig fra at købe en ruller der. Din ruller kan IKKE kollagen stimulere eller genopbygge huden UDEN et behandlingsprodukt efter.

 

Mærker jeg kan stå inde for: Environ Roll CIT ruller, Original Dermaroller.

Hold dig fra: ruller købt i Normal, Ecooking Derma Ruller 0.5mm, Äme Pure CIT Face Roller 0.5mm og Body Roller 1.0mm, Argador Derma Roller 0.5mm, UNIQ Dermaroller 2.00mm.

Det er altså ikke meningen at skin needling skal gøre ondt eller at man skal bløde. Ved skin needling gælder det primær om at få øget effektivitetn af dine behandlende serummer.

Nybegynder ruller   (udskiftes efter 12 mdr)

Rutineret ruller   (udskiftes efter 5 år)

Krops rullen   (udskiftes efter 18 mdr)

Sådan bruger du din nåle ruller

 

Start med

 1. Rens med din fortrukne ansigtsrens (evt. dobbeltrens, hvis du har haft solcreme og makeup på)
 2. Tone med din fortrukne toner (Lotion P50’s, Vita-peptide Toner)
 3. Rul huden med medium-let tryk i vandrette, horisontale og diagonale retninger med rullen, som vist på tegningen.
  – Start de steder, hvor du synes huden er allermest rynket eller ujævn og arbejd derefter ud på de andre steder.
  – Sørg for at komme omkring alle steder:
  pande, øjenomgivelser, kinder, hage, næse, hals og decollete.
  – Tidsmæssigt behøver du ikke at bruge mere end 5-10 min på at rulle
 4. Påfør derefter din fortrukne og hudbehandlende serum
 5. Efterfulgt at din fugtighedscreme

Rul altid kun om aftenen og start med at rulle 2-3 gange ugeligt og øg intensiten til 3-4 gange ugeligt, 4-7 gange ugeligt og øg kun når huden har tilvænnet sig til det.
OBS. det er helt naturligt og normalt at blive en smule tør, afskalle og føle en varmende eller prikkende fornemmelse i starten når du begynder at rulle. Det aftager så snart huden har tilvænnet sig til intensiteten.

Hvilke aktive serummer skal jeg bruge efter skin needling?

 

Du kan ikke få nogen glæde af skin needling, hvis ikke du har et aktivt produkt til huden efterfølgende. Her har jeg udvalgt et lille udpluk af aktive serummer der går rigtig godt hånd-i-hånd med din nåle ruller.

Pigmentering

Aldringstegn

Akne og ar heling

Mindsker pore størrelse

Sådan holder du din nåle ruller steril og sikre en bedre holdbarhed

 

 • Efter du har brugt din ruller, så skyller du hovedet under lunken vand eller sprøjter den med et desificerende spray og stil den til tørre.
 • Hvis du har en Environ ruller, så følger der et beskyttende rejse etui med. Kom ikke den våde ruller ned i etui’et før at rullen er helt tør.
 • Undgå at komme din ruller i en rejsetaske, makeup pung eller skuffe uden et beskyttende etui.
 • Undgå at tabe din ruller. Det kan ske at nogle af nålene er blevet bøjet et knækket og det kan skade, rive eller skabe rifter i din hud.
 • Skulle din ruller begynde at knirke så påfør en lille dråbe olie i hver side at rullehovedet og drej hovedet rundt indtil rullen ikke knirker/piver mere.

Sådan bruger du Instrument Cleaning Solution

 1. Efter brug, placer Roll CIT tilbage i hylstret
 2. Fyld Instrument Cleaning Solution indtil rullens hovede er helt dækket til (brug bunden af label på hylstret som guide til afmåling)
 3. Lad Roll CIT være i Instrument Cleaning Solution væsken i max. 10 min.
 4. Skyl derefter rullen i varm/lunken vand og lad den tørre før du bruger den igen
 5. Gentag denne proces minimum 1 gang om måneden, hvis du bruger den 2-3 gange ugeligt og gentag hver anden uge hvis du bruger den dagligt.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *