Har du fedtet hud?

Har du fedtet hud og vil du vide hvordan du kan behandle den?

 

Hudtesten

Har du taget hudtesten, og fundet frem til at du har fedtet hud, så vil du her få nogle generelle råd til hvordan du kan gribe din hudtype an. Har du endnu ikke taget testen, så læs om den her.

Behandling af fedtet hud

Det er en generel misforståelse, at fedtet hud ikke har brug for fugt. Forestil dig, hvis du aldrig gik i bad, men hver morgen bare overdøsede dig med parfume. Selvom parfumen ville få dig til at virke ren fordi du ikke lugtede grimt, så ville det ikke ændre på at du faktisk blev mere og mere beskidt fordi du aldrig gik i bad. Fedtet hud som kun behandles med udtørrende produkter vil måske føles behagelig i løbet af dagen, men reelt forværrer du problemet fordi den ekstra udtørring får olieproduktionen til at stige. Så selvom du har fedtet hud, så sørg for at huden ikke udtørres.

Din rutine kan se således ud: (morgen) rens, toner, antioxidant serum, SPF og (aften) 2x rens, toner, AHA- og BHA-serum, retinolserum, en let natcreme. Derudover kan det på ugentlig basis gavne med en ansigtsmaske, såsom Masque Vivant.

Hjælper det at drikke en masse vand

Nej. Naturligvis er vand helt essentiel for kroppen, herunder huden. Men forskning har vist at dét at drikke vand ikke har indflydelse på hvor meget fugt der er i huden, og faktisk er der ikke den store forskel i hvor fugtet huden er, om man har tør hud, fedtet eller normal hud.[1]

 

 

Videnskabelige kilder

[1] “Dry skin treatment”, www.paulaschoice-eu.com, besøgt 14.8.2020

 

Sharajé Thomasen
Vores Skin Talk ekspert

Sharaje vil igennem Skin Talk hjælpe dig med at finde reelle fakta’er omkring, hvad der er klinisk bevist til at kunne virke, forklare os det i ‘menneskesprog’ som vi meget bedre kan forstå og vil endda selv igennem denne blog teste behandlinger, produkter af for dig.

Følg hende på instagram her @sharaje.real.skin.talk

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.